ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ-ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ...

2014-04-22 14:08

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία στην όμορφη πόλη μας για τις νέες υποψηφιότητες είτε δημοτικών συμβούλων είτε δημάρχων.

Είναι αλήθεια ότι το παλαιό κούρασε, έκλεισε τον κύκλο, ολοκλήρωσε το έργο του και οι πολίτες αναζητούν νέα πρόσωπα με φρέσκιες ιδέες να αντικαταστήσουν την φθαρμένη νοοτροπία του παρελθόντος.

Αρκεί κανείς να είναι νέος όμως για να αλλάξει η κοινωνία γύρω μας; Είναι μοναδικό ατού η ημερομηνία γέννησης να έχει 198- ή 199- μπροστά; Μήπως η ουσία βρίσκεται στις ιδέες και κυρίως στον τρόπο άσκησης της πολιτικής;

Στο Δήμο μας το παλαιό, το αδρανές, το νωχελικό μοντέλο διοίκησης που δεν παρουσιάζει απολύτως κανένα έργο αλλά αρκείται σε δημόσιες σχέσεις το εκπροσωπούν δύο συνδυασμοί: ο ένας του δημάρχου κυρίου Ορφανού που κούρασε πλέον τους Καλαμακιώτες με την λογική της συντήρησης και του αυτόματου πιλότου και ο άλλος του κυρίου Κονδύλη που αν και νέος ο ίδιος, υπήρξε δεξιός βραχίονας του κυρίου Ορφανού συμφωνώντας σε όλα απόλυτα μέχρι πριν ένα περίπου έτος, αποχωρώντας έκτοτε για να συγκροτήσει έναν συνδυασμό παλαιών της τοπικής δημοτικής ζωής μαζί με νέους άγνωστους στο ευρύ αλιμιώτικο κοινό ( όπως πχ κάποιο πρόεδρο ΤΟΣΥΝ ΑΛΙΜΟΥ (;;;;)  ) και λοιπούς, μην μπορώντας να πείσει όμως για το φρέσκο των ιδεών λόγω της ταύτισης με την διοίκηση του δημάρχου.

Απέναντι στους φορείς του παλαιού στέκονται δύο κόσμοι: ο ένας της κομματικής υποψηφιότητας του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπει την κοινωνική ζωή του μικρού μας τόπου σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με ελάχιστη γνώση των πραγματικών τοπικών προβλημάτων κι ο άλλος ο συνδυασμός του Νίκου Τσαμπαρλή με μεγάλο αριθμό νέων στελεχών και με κάποιους έμπειρους που προτείνουν σύγχρονες, πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες και λύσεις για όλα τα ζητήματα του δήμου.

Ο συνδυασμός ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δεν εξωραϊζει την πραγματικότητα όπως κάνει η παράταξη του δημάρχου που έχει βολευτεί στην απραξία, ούτε αντιπολιτεύεται χωρίς να προτείνει τίποτα απολύτως - ως μία κολυμπήθρα Σιλωάμ για την μέχρι πρότινος απόλυτη ταύτιση ιδεών με τον κύριο Ορφανό, όπως κάνει η παράταξη του κυρίου Κονδύλη, ούτε ασχολείται αποκλειστικά και μόνο  με θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος (πχ Ελληνικό) επειδή δεν έχει σαφείς θέσεις για ζητήματα γειτονιάς όπως πράττει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Άλιμο.

Νέοι κι έμπειροι από κοινού εδώ και μήνες συζητάμε τα προβλήματα της πόλης με τους πολίτες και σχεδιάζουμε βήμα βήμα την αλλαγή στον Άλιμο. Οι νέες ιδέες που ευαγγελίζονται ορισμένοι αν δεν συνοδεύονται από νέα πολιτική πρακτική δεν είναι τίποτα άλλο από κούφια λόγια.

Ο κόσμος του Αλίμου θέλει να ψηφίσει νέα πρόσωπα αρκεί να μην είναι κακέκτυπα των πολιτικών που έφτασαν, όχι μόνο τον Άλιμο αλλά και την πατρίδα μας, στη δεινή θέση που βρίσκεται ως εδώ.

Οι εκλογές της 18ης Μαΐου αποτελούν χρυσή ευκαιρία για αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Η αλλαγή σημαίνει νέα πρόσωπα-νέες ιδέες- νέες πρακτικές και κυρίως μία κλωτσιά στην αδράνεια της επί δύο φορές εκλεγμένης διοίκησης Ορφανού.

Μπορούμε!!!