ΑΛΙΜΟΣ 2020

2014-05-09 03:05

 

Αλήθεια πώς θα είναι ο Άλιμος το 2020;; Έχουμε φανταστεί; Έχουμε κάποια ιδέα;

 

Το ερώτημα φαντάζει μακρινό αλλά δεν είναι. Σε μία προεκλογική περίοδο που τα πάντα έχει καλύψει σαν σκιά η προσωπική κόντρα του κυρίου Ορφανού με τον μέχρι πρότινος στενότατο συνεργάτη του κύριο Κονδύλη, δυστυχώς δύσκολα κανείς βρίσκει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως το διακύβευμα των εκλογών δεν έχει να κάνει με προσωπικές κόντρες και γινάτια. Το στοίχημα των εκλογών έχει να κάνει με το πώς θέλουμε την πόλη μας την επόμενη μέρα.

Θέλουμε λοιπόν έναν Άλιμο να λάμπει από καθαριότητα, με χρήσεις γης για όλους: περιπατητές, νέους γονείς με τα παιδιά, φιλόζωους με τους μικρούς μας φίλους, άτομα με ειδικές ανάγκες και φυσικά ηλικιωμένους! Η πρότασή μας για πάρκα ζώων με όλο τον εξοπλισμό, δηλαδή περιφραγμένες εκτάσεις όπου θα υπάρχει ειδικό χώμα και συνθήκες καθαριότητας για τους μικρούς μας φίλους και ταυτόχρονα ο σαφής διαχωρισμός τους από τους χώρους περιπάτου και αναψυχής αυτό τον σκοπό έχει ακριβώς. Ταυτόχρονα, είναι απαράδεκτο ο Άλιμος να μην έχει παιδικές χαρές για ΑΜΕΑ. Το κόστος των παραπάνω προτάσεων εξαιρετικά μικρό, τα αποτελέσματα όμως μεγάλα.

Θέλουμε έναν Άλιμο όπου να ενώνονται συγκοινωνιακά οι διάφορες περιοχές μεταξύ τους. Με μία επαναχάραξη των υπαρχουσών λεωφορειακών γραμμών ο Άλιμος μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα. Δεν έχει κόστος για το δήμο, θέλει συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ο Άλιμος ενώνεται και γίνεται ένα ενιαίο σύνολο.

Θέλουμε έναν  Άλιμο του πολιτισμού. Τα ξεχασμένα θέατρα στο λόφο Πανί και στην παραλία μπορούν να αναδειχθούν με συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και φορέων.

Θέλουμε έναν Άλιμο φιλικό στο περιβάλλον βάζοντας για παράδειγμα φωτοβολταϊκά σε σχολικούς χώρους.

Θέλουμε έναν Άλιμο που θα αποφασίζουμε όλοι μαζί, ενεργοποιώντας την επιτροπή διαβούλευσης!

Όλα αυτά και πολλά ακόμη ζητάμε. Δυστυχώς, ελάχιστα από αυτά έχουν συζητηθεί μέχρι σήμερα. Αλληλοκατηγορίες και χαρακτηρισμοί πάνε κι έρχονται.

Αν συνεχίσουμε όμως έτσι και δεν αλλάξουμε, πώς θα είναι, άραγε, ο Άλιμος το 2020;